dilluns, 13 de novembre del 2023

Report Conferencia IARU 2023

 Del 1 al 4 de novembre tingué lloc a Zlatibor (Serbia) la 26ena Conferencia de la IARU R1, 4 dies d’intensa activitat en la que es van debatre mes de 130 documents repartits en comitès, C2, C3, C4, C5 i C7, a més del 3 primers Plenaris i el Planari Final del dissabte 4 de novembre, a on es voten les Recomanacions aprovades en els Comitès i que entraran en vigor el dia 1 de gener de 2024. 

 

El dimecres 1 durant el primer Plenari, s’elegeixen els Presidents (Chairman) dels diferents Comites, i com ja es va acordar en JD vaig optar al Comitè C6 (Elections and Ballots Committee) amb dos altres membres. Vaig tenir l’honor de ser elegit, per segon cop consecutiu, i per aclamació juntament amb Riri OD5RI i Theo PA1CW. Una gran fita per una associació petita com la nostra.

 

Aquest comitè te una responsabilitat notarial d’organitzar i verificar totes les votacions i eleccions dels Plenaris. Enguany ha estat la Conferència en que més cops ha tingut que intervindré dit Comitè, degut a les múltiples votacions igualades i principalment en la confecció de paperetes per l’elecció i proclamació del Comitè Executiu i els seus altres membres, així com l’elecció i proclamació de la propera Conferència de la R1, que tindrà lloc l’any 2026 a Viena (Àustria).

 

Una feina en general exhausta degut als nombrosos documents i al ser l’únic representant d’Andorra, en que vaig intentar assistir al màxim nombre de reunions i a tots el Plenaris.

A banda es l’oportunitat de fer relacions cordials i amistoses amb altres associacions membres presents i en especial amb el REF, URE, UBA, i altres països francòfons de la Regió.

També i com a rellevant URA es va comprometre a liderar que el CW (Morse) sigui declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat, amb l’ajuda d’altres associacions com UBA (Belgica), VERON (Paisos Baixos), DARC (Alemanya) i alguna altre que segurament s’afegirà al projecte, que presentarem properament al Comitè Nacional d’Andorra a la UNESCO, que ja ens ha expressat la seva voluntat d’ajut en el tema.

 

Estaven presents 40 associacions i 21 més amb representació, cas com el nostre que representàvem a ARAS (Senegal), 92 delegats més els 9 del Consell Executiu, 4 del Consell administratiu de IARU, altres membres de Grups de treball permanents i tot l’equip (10), d’organització de Sèrbia, que fa un total de més de 120 participants.

 

Aprofito per felicitar també des d’aquí a tota l’organització per part de SRS, personal d’hotel, xofers... per la seva gran labor i acompanyament, que ens van fer sentir que estàvem com a casa nostra.

Ens tornarem a veure tots a Viena l’any 2026

 

Joan Saurí C31US

President de URA

73

 

 

p.d. un cop les recomanacions siguin publicades us les facilitarem a tots vosaltres.