dimecres, 3 de maig del 2023

Defuncio de Josep Casal C31LU

 Benvolguts Socis

Com ja sabeu, ens ha deixat aquest dissabte 29 d’abril  el nostre Soci i amic Josep Casal Casal C31LU, del cal Gabatxó de Ransol, a l’edat de 71 anys.

Vinculat a URA des de’ls seus inicis com a fundador i 1er Vicepresident, el primer de la nostra Associació. Va desenvolupar al llarg de la història diferents càrrecs, elegit a com Secretari General l’any 1982 i novament Vicepresident 3er l’any 1985. Posteriorment va ser  Vicepresident fins a la seva dimissió l’any 1992 per haver sigut nomenat Ministre del nostre M.I.Govern.

Cal remarcar en la seva trajectòria la seva sana obsessió amb la IARU, del que va ser el gran impulsor de que URA en formés part, promovent l’entrada en la mateixa com a 50è membre de la Regió 1 l’any 1981 a la Conferència de Brighton, i en les posteriors que hi va participar, a Cefalú l’any 1984, Noordwjkerhout l’any 1987 i a Torremolinos l’any 1987.

Ens va inculcar a tots i al nostre ADN, la importància que això tenia per a nosaltres com a petit país, e fet de representar Andorra en un gran fòrum internacional. Drant aquells anys, era un fet pràcticament impensable per el nostre país.

Tot sovint, i sempre que ens trobàvem, demanava primer per URA i tot seguit per la IARU. Realment va ser un visionari de la evolució que Andorra havia de tenir al llarg dels anys, tant, que va formar part del procés  Constituent de la Nostra Constitució com a Ministre, Conseller i Cònsol de Canillo, sempre mostrant la seva dedicació com a servidor públic.

Insígnia de Plata de la URA i Medalla al Mèrit de Clipperton DX Club del que era membre “ad vitam”, es va dedicar a la seva gran passió dins del món de la Ràdio que era el col·leccionisme dins la Radioafició en el DX, aconseguint parlar amb moltíssims països i territoris de tot el mon, gràcies a la seva magnifica instal·lació a casa seva, a Ransol.

Sempre va fer costat a la URA, sent un dels redactors de la Llei de Radioafició i d’estacions Radioelèctriques d’aficionat i del seu Reglament. Va donar un cop de mà en tot el que se li demanava de manera desinteressada i sempre vetllant pel bé de la Radioafició i de URA.

Una pèrdua irreparable per a tots nosaltres, part de la història d’Andorra, de Canillo, de la Radioafició i de URA.

Descansa en Pau Pepito 73