dimarts, 13 de novembre del 2007

Participació de C31CT a -1A- SS.MM. ORDEN DE MALTA





Benvolguts amics;


Aquesta es part de la meva impressió del que va ser la meva presència i participació a l'activació (1A4A) i posteriorment al CQWW DX Contest (1A3A)

Encara que vaig ser convidat personalment per el Mássimo IZ4DPV, això va ser possible gràcies al contacte del passat estiu a la seu de C37URA.

A la meva arribada a la seu de O. De Malta, a les 15 h del dimarts 24 d'octubre, vaig ser rebut amb crits de "ANDORRA, ANDORRA" i és presentaren tots immediatament per saludar-me. Això va ser “trencar el gel“ d’un primer contacte amb tanta gent, i sentir-se a l’instant com si ens coneguèssim de sempre. Aquesta sensació de grup-pinya -tots a una- va ser present durant tots els dies.

Estaven a mig muntatge d'antenes. Entre tots (uns 10) acabant a les 22 h.

Els dies 24-25-26 vàrem fer l'activació de 1A4,A dos equips en CW, i dos-tres en SSB
Total 11.100 QSOs. (Prova i escalfament per el contest)

Els dies 27-28 va tindre lloc la participació a multi-multi al contest CQ WW DX SSB
12.200 QSOs. Però faltava treure els repes (3-4 %) sis estacions completes en marxa marcant algun KW.
Una altra estació, i una de les sis abans citades (la de 10m. a la nit i la de 160m de dia ) estaven per escoltar els pile-ups per un segon “operador-escolta,” que tenia la missió de “descobrir” a sota del que es sentia millor i copiava l´operador principal, altres prefixes o part d'ells, i informar-xivar per ordinador al operador principal del que havies copiat, a fí de que poguès fer la crida següent directament, sense perdre temps fen un QRZ… I tornar a escoltar.

Les estacions utilitzades van ser les següents:

Equips:
ICOM 756 PRO PRO II PRO II PRO III 775 y 7400
YAESU FT 1000 (Altres repes amb caixes com reserva)
Cada equip, amb un filtre passabanda, per deixar passar sols la banda que treballa.

Amplificadors:
Lineals normals, quasi tots automàtics darrera (varies marques,) atacant als lineals grossos


En altre part del complex, (furgo) 144MHz, 432MHz i 4 metres(Autoritzat a I) i 50 MHz.

Antenes :
Dipolo per 160m ½ Onda. ( grua )
Vertical ¼ Onda per 80m amb 9 radials.
Direccional 2 elements per 40 (grua) per angle baix DX.
Delta-Loop per 40m. per angle alt. (Europa)
Direccional 3 elements per 20m.
Direccional 3 elements per 15m.
Direccional 4 elements per 10m. ( grua)
Antena tipus K5AY amb pre-amplificador, especial sols per recepció 160-80-40m. Espectacular antena per escoltar amb mínim soroll (L'operador de 40m podia escoltar amb 3 antenes i transmetre amb 2, segons interessés. Algun pile-up, era discriminat segons l'antena utilitzada) Els operadors de 80-160 escoltaven per 2 antenes, i transmetien automàticament per 1.
400 meters. de fil per terra, amb diferents estaques, reforçant la contra-antena.

Totes les estacions amb ordinador i programa especial per contest, on rebien el clúster de la seva banda, i automàticament, li quedaven marcades les estacions DX, multiplicadors i la freqüència. Programa que també “xivatava” els indicatius contactats en altres bandes amb les mateixes o semblants lletres, si en un principi no les escrivies complet al "log". I tots els ordinadors, connectats a un central amb control del cap de sala, qui podia mirar el que volgués de tothom i donar ordres.

A mes de la visita de varis aficionats de Roma (uns 8) vàrem tenir el plaer de saludar a la filla del vicepresident de ARI - IZ0EIK Érika, qui a més de saludar-nos i donar records per tots, va fer varis QSOs, demostrant molt bona orella.
També ens presentaren dos –Grans Mestres- als càrrecs dels Caballeri de la Orden, amics del Giorgio, gràcies als quals varem poder activar l’indicatiu.

També vaig ser convidat per el HV5PUL, un dels dos operadors de l´estació del Vaticà, a fer-li una visita in situ.

Amics, això és tot. Rebeu molts 73 dels que em varen encarregar ho fes, i son:

El, IZ4AKS- Giorgio, IZ4DPV-Massimo IV3SKB-Andrea I4UFH-Fabio
IK2NCJ-Luca IK8UND-Salvatore IZ8FWN-Piter CT1DVV-CT8T-Antonio IV5PUL-IW0DJB-Luca IK0OER-Stéfano IK4UPB-Gabriele W9AEB-Tom IW0BET-Giovani IZ0BTV-Simone IZ4GWE-Michele IZ8CCW-Antonio YL2KL-Girts.
I evidentment del Salvador -C31CT







Redactat per: Salvador Carol C31CT
Resumit i publicat per: Lluís Marginet C31LM